top of page
event.jpg
Vyhledat

Martin Krupička na mezcalové degustaci: Nové možnosti pro Czech National Spirits Competition

Zakladatel Czech National Spirits Competition (CNSC) Martin Krupička přijal pozvání na exkluzivní mezcalovou degustaci pořádanou velvyslanectvím Mexika. Akce, určená specialistům z gastronomického sektoru, proběhla pod záštitou Její Excelence paní Any Berenice Díaz Ceballos Parada, velvyslankyně Mexika v České republice.

 

Degustace nabídla jedinečnou příležitost prozkoumat původ, historii a jedinečné vlastnosti mezcalu, jednoho z nejvýznamnějších nápojů mexického kulturního dědictví. Martin Krupička ocenil nejen kvalitu prezentovaných mezcalů, ale také poutavé příběhy spojené s jejich výrobou a tradicí.

 

„Chtěl bych poděkovat paní velvyslankyni za toto pozvání a za možnost nahlédnout do hloubky mexické kultury prostřednictvím mezcalu. Byl to nezapomenutelný zážitek,“ uvedl Krupička.

 

Během večera se také diskutovalo o možnostech rozšíření spolupráce mezi českou a mexickou stranou v rámci nadcházejícího pátého ročníku CNSC. Martin Krupička vyjádřil naději, že soutěž v příštím roce přivítá širší účast výrobců tequil a mezcalů, a umožní tak českému publiku lépe poznat tyto ikonické mexické destiláty.

 

„Doufám, že toto setkání je začátkem dlouhodobé a plodné spolupráce. Rád bych, aby mexické destiláty získaly významné zastoupení v našem pátém ročníku CNSC, a věřím, že se nám to podaří,“ dodal Krupička.

 

Mezcal, destilát z agáve, je nejen nápojem, ale i symbolem mexické kultury a identity. Tradiční výroba mezcalu je hluboce zakořeněná v historii Mexika a každá láhev přináší unikátní chuťový zážitek odrážející specifika regionu, ze kterého pochází.

 

Tato degustace otevřela dveře nejen k většímu povědomí o mexických destilátech v Česku, ale také k potenciální výměně zkušeností mezi oběma zeměmi. Setkání tak slibuje bohatší program a širší spektrum soutěžících na příštím ročníku Czech National Spirits Competition.

 

Mezcalová degustace byla příkladem, jak mohou tradice, kultura a gastronomie spojit dvě odlišné země a vytvořit příležitosti pro další spolupráci a obohacení gastronomického světa.



bottom of page